23 Şubat 2012 Perşembe

Ca’d’Oro Cafe Restaurant- Salt Galata



Ca’d’Oro, Istanbul Doors grubuna ait bir cafe restaurant. Bence Bankalar caddesinde gizlenmiş çok hoş bir mekan. İstanbul'un en yeni, güncel sanat merkezi Salt Galata ile aynı mekanda yeralıyor. Istanbul'da artık tüm güzel müzelerin, sanat merkezlerinin içinde kendileri kadar ünlü restoranlar var. Birkaç örnek; Müzedechanga Sabancı Müzesi'nde - Şef Murat Bozok'un Bistro'su Salt Beyoğlu'nda , IKSV Binası'nın en üst katındaki X Restaurant. Ca’d’Oro ismini Venedik'in en güzel saraylarından biri olan Ca'd'Oro'dan almış, ismine yakışır şekilde eski Osmanlı Bankası'nın muhteşem binasında yeralıyor.
Binanın kapısında kesinlikle içeride bir restaurant olabileceğini düşünemiyorsunuz ve içeri girdiğinizde hoş bir süpriz siz bekliyor oluyor. Giriş katında kitaplarla çevrili bir cafesi var, buradan manzarayı algılayamıyorsunuz, yukarı kata çıktığınızda restaurant, bar ve teras kısmı sizi karşılıyor. Buradaki manzara çok hoş.

Ca’d’Oro, is a cafe restaurant under Istanbul Doors group. It is a hidden place on Bankalar Street at Galata. It is located near Salt Galata which is a modern art center. There are now lots of known restaurants near the museums, art centers in Istanbul. For example; Müzedechanga at Sabancı Museum - Bistro at Salt Beyoğlu, X Restaurant at top of IKSV Building. The name of Ca’d’Oro comes from the magnificent palace in Venice and is located in the building of Osmanlı Bank. There is the cafe on the ground floor, restaurant and terace in the second floor. The view from the restaurant and terace on the second floor is beautiful. 


As being full, we only drink something. I drank linden, which was served in a pot. It's very natural and delicious. We definitely will go to Ca’d’Oro to eat something soon. The ones who wonder the prices of plates, here are some examples; grilled salmon 25 TL, pizzas 15-21 TL, grilled shrimp 41 TL, fish&chips 19 TL, sea bass in salt 30 TL, grilled steak 49 TL. 










Biz tok olduğumuz için sadece bir şeyler içiyoruz, ben ıhlamur içtim demlikte gelmesi çok hoşuma gitti, bildiğiniz doğal ıhlamur, tavsiye ederim. Ama yakında kesinlikle yemeğe gideceğim. Fiyatları merak edenlere birkaç örnek; ızgara somon 25 TL, Pizzalar 15-21 TL, ızgara karides 41 TL, fish&chips 19 TL, tuzda levrek 30 TL, ızgara bonfile 49 TL. 

21 Şubat 2012 Salı

Dali Dali Dali

Salvador Dali benim en sevdiğim ressamlardan biri, hatta en sevdiğim. Hala Dali'nin Tophane-i Amire'deki sergisine gitmediyseniz bu haftasonu kesin gidin, Pazar günü serginin son günü. Bu güzel aktivite hele de 10 TL, kaçmaz. Hatta fırsat sitelerinde 5 TL'ye biletinizi alabilirsiniz.

Salvador Dali is my favourite painter. If you have not seen the Dali's exhibition at Tophane-i Amire yet, you should go at weekend. Sunday is the last day. Such a cheap activity, do not miss it, you can buy your tickets through the deal websites.





Today's Look





Top: Mango
Skirt: H&M

20 Şubat 2012 Pazartesi

Balık Ekmek Keyfi

Galata Kuledibi'nde cici minik bir mekan, Fürreyya Galata Balıkçısı, balık ekmeği gayet lezzetliydi, tavsiye ederim.

There is a cute and small restaurant, Fürreyya Galata Balıkçısı, where you can eat delicious fish sandwich, I recommend you.




19 Şubat 2012 Pazar

18 Şubat 2012 Cumartesi

Galata Kulesi'nden Manzara Bir Başka

Bu yaşıma kadar doğma büyüme Istanbul'lu olan bir kişi olarak Galata Kulesi'ne çıkmamam büyük bir hataymış. Galiba benim Istanbul'da en sevdiğim manzara tarihi yarım ada manzarası. Bunu da bu kadar yakından izleyebileceğiniz yegane mekan Galata Kulesi. Vakit bulduğunuzda mutlaka çıkın, kafesinde de bir şeyler yiyin ve manzaraya doyun.

As being Istanbuller , it's a fault that I had not been the top of Glata Tower before. The best of Istanbul view for me is historical peninsula. I think that this view is seen from Galata Tower very well. When you have time, you must go to its cafe and enjoy the view.












17 Şubat 2012 Cuma

Kürşat Başar Quartet Concert

14 Şubat'ta bu konsere gideceğimden bahsetmiştim. Ben çok keyif aldım. Sizler için biraz kayıt yapmıştım fakat videoyu yükleyemedim malesef :( Bu grubun konserini bir yerlerde yakalarsanız tavsiye ederim. Yakında albümleri çıkacakmış bu arada, bilginize.

As I mentioned in my previous post, I went to the concert of Kürşat Başar Quartet on Feb 14. I liked the music and the performance very much. I recorded a song for you, however, I couldn't upload the video:( I recommend you. They are recording a cd, it will be on the market soon, fyi.





15 Şubat 2012 Çarşamba

Romantic Dinner at Zanzibar with My Lace Dress

Haftasonu Zanzibar'da Köşk kısmında romantik bir akşam yemeği yedik, bana krem rengi dantel elbisem eşlik etti. Bu arada sizlere kesinlike Zanzibar usulu yoğurtlu kebabı tavsiye ediyorum, köfte ve bonfile karışımı çok başarılı bir yemek.

We had a romantic dinner at Zanzibar at weekend. I wore my lace dress.














Dress: Zara
Leather Jacket: Bernardo from New York
Shoes: Shoetek
Gloves: Park Bravo
Clutch: From New York