23 Mart 2012 Cuma

Flying to Wien

Şuan havaalanındayım ve Viyana uçuşumu bekliyorum. Trendsbysevi'yi instagram, twitter ve facebook tan takip edebilirsin. Oradan sizlerle paylaşmaya devam edeceğim.

Ayrıca dönmeden kesinlikle şunu yap gibi alışveriş için tavsiyeleriniz var ise lütfen bu postuma yorum bırakınız.

I am flying to Wien shortly, please follow me on instagram, twitter and facebook. If you have any suggestions regarding Wien, please give your comment on this post.

17 Mart 2012 Cumartesi

Büyükada Keyfi

Bugün kendimizi ani bir kararla Büyükada'da bulduk, superdi ada her zamanki gibi. Daha önce hiç yürümediğim sokaklarda yürüdüm, hiç görmediğim cici mi cici evleri gördüm. Mimozalar açmaya başlamış  süperdi.

Today, we suddenly decided to go to Büyükada and we enjoyed a lot. I walked through the streets which I have not before, I saw the cute houses, that I have not seen before. 
























12 Mart 2012 Pazartesi

Borusan Contemporary Ardından Kuruçeşme Aşşk Kahve

Bilenler vardır, bilmeyenler için çok güzel ve değişik bir sergi önermek istiyorum sizlere. Borusan Holding'in Perili Köşk binasındaki Tarih Nehri isimli sergi. Ben sadece sergi odaklı gitmiştim ama gittiğimde çok daha şaşırdığım detay Borusan Holding'in tüm çalışanlarının ve üst düzey yöneticilerinin haftaiçi çalıştığı ofislerine şahitlik etmek. Bu super bir deneyim oldu, burada çalışanlar çok şanslı kişiler, onları kıskanmamak elde değil. O kadar güzel bir manzarada çalışıyorlar ki gece yarısına kadar bile çalışabilir insan.

I have a perfect exhibition suggestion for you. The name of the exhitibition is Tarih nehri, which is seen at Borusan Holding's building, Perili Köşk. It is amazing that you are able to visit the senior managers' offices of Borusan Holding. It is very interesting that they work there on Monday to Friday and you can enjoy the view of the building at weekends. The employees of Borusan Holding are very lucky that they are working with a such beautiful Bosphorus view.    






Sergide o kadar enteresan görülmeye değer sanat eserleri var ki, bazıları insanı şaşkınlığa uğratıyor. Daniel Conagar'in eline ve fikrine sağlık. Gidin, siz de benimle aynı kanıya sahip olacaksınız. Bu arada ücretsiz rehberlik hizmeti sunuluyor, kesinlikle bu turlara katılın. Kişibaşı 10 TL karşılığında bu güzel sergiyi ziyaret edebilirsiniz. 15 Nisan'a kadar bu sergiyi gezebilirsiniz. Bahsettiğim şahaserlerden bazıları;

There are amazing masterpieces in the exhibition. Thanks to Daniel Conagar's hands and mind. You can enjoy the free guidance tours. The entrance fee is only 10 TL. You can visit until 15 April 2012. Here are some examples of the masterpieces;






Serginin ardından kendimizi Kuruçeşme Aşşk Kahve'ye attık ve romantik bir yemek yedik. Keşke yaz gelse de bahçesinin keyfine varsak. Neyse çıkışta manzaranın tadını çıkardık biz de.

After the exhibition, we went to Kuruçeşme Aşşk Kahve to have a romantic dinner. 






11 Mart 2012 Pazar

Evde Lahmacun Yaptım

Arda'nın Mutfağı programını genellikle kaçırmıyorum. Geçenlerde fırın taşı kullanarak pide yapmıştı, ben de ondan esinlenerek evde lahmacun yapmayı denedim ve sonuç super oldu. Tabii öncelikle fırın taşı ve kürek almak gerekiyor, bunları Eminönü'nden temin ettik. Kendime inanamadım resmen dışarıda yediklerimiz gibi oldu :)

I usually don't miss the tv program of Arda Turkmen. Recently, he cooked a pitta with using oven stone. I inspired from this program and decided to make lahmacun at home. You can buy oven stone and spatula in Eminönü. I am very surprised that our lahmacuns were as delicious as the ones we eat outside.





8 Mart 2012 Perşembe

Gigi İstinye Park denendi

Istanbul Doors Group'a ait yeni bir restaurant açıldı İstinye Park'ta, hem Beymen'den girişi var hem de dışarıdan. Meraklandım ve hemen dün denedim. Eşimle bizim seçimimiz sırlanmış ton balıklı salata ve keçi peynirli salata oldu.

Istanbul Doors Group's new restaurant, Gigi, was opened in Istinye Park. It has two enterances, one of them is from Beymen, the other is from outside. I wonder its concept and tried yesterday. Our choices were salads.




Değişik bir konsepti var, garsonlar sizi karşıladığında kendinizi füzyon mutfağına girmiş gibi hissediyorsunuz ama menu bu şekilde değil. Garsonların kıyafetleri Beymen tarafından tasarlanmış.

It has a different concept, when you are welcomed by the waitresses, you feel that you are entering into a fusion restaurant, however the menu is not fusion related. The uniforms were designed by Beymen.


Fiyatlar pek uygun değil, örnek vermek gerekirse ana yemekler 29 TL-70 TL arasında değişiyor.

The prices of plates are not cheap, for example, the main dishes are around 29-70 TL.