30 Kasım 2013 Cumartesi

Güney Fransa Seyahat Notları

Güney Fransa seyahatine Nice'i merkez olarak aldık ve 3 gece kalarak tüm Güney Fransa'yı Nice'den yola çıkarak gezdik. Nice hem çok merkezi bir yer ve büyük bir şehir hem de bir o kadar şirin bir kasabayı andırıyor. Beni en çok etkileyen kısmı tabii ki mimarisiydi. Renkli panjurlu evleri tam benlik :)

We stayed for 3 nights in Nice, which was our center for South France. Nice seems to be both a big city and a small, cute village. Its cute architecture with a colorful sun blinds affects me a lot.


  
 Cours Saleya Pazarı
Cours Saleya Market 













Nice'in kumsalı kumluk değil, gayet çakıl fakat upuzun bir sahil şeridi. Sonbahar'da gitmemize rağmen denize girenler vardı ama yazın çok keyifli olacağı kesin.




Pasta görünümlü otel, Negresco Hotel

Dilerseniz bu şirin tren ile şehri gezebilirsiniz.



Amorino- keyifli kahve ve dondurma mekanı, tüm Güney Fransa'da şubeleri mevcut




 Eze- Mis kokulu Fransız kasabası
Birçok ünlü parfümün çiçeğinin toplandığı ve üretim yeri olan Eze parfüm tutkunları için ideal bir kasaba.

Eze is a French village that smells beautiful and the right place for parfume lovers.










24 Kasım 2013 Pazar

French Riviera - St Tropez

Gelelim Güney Fransa hatıralarına. Tatili sonundan anlatmaya başladım. Aslında tatile Italya'dan başlamıştık ama ben Fransadan başladım postları hazırlamaya.Güney Fransa'da en merak ettiğim yerlerden biri St Tropez idi. Aslında enteresan geldi bana, lüksün kendini gösterdiği mağazaların yanısıra gayet salaş mekanlar da mevcuttu, ben en çok hoşuma giden ise mimarisiydi, rengarenk ve pastel tonlardaki evlere bayıldım.

I started to prepare the posts from France, actually my holiday had started in Italy. It's French riviera's turn. I was wondering St Tropez, which is between the luxury and plain. The most beautiful thing in St Tropez is the archtitecture. The pastel colors of the houses were great.