20 Ekim 2010 Çarşamba

Avrupa'daki Outlet Adresleri ve Deneyimlerim

Modanın kalbi Milano ile başlayalım adreslere.

MİLANO
Serravalle Designer Outlet

http://www.mcarthurglen.it/serravalle/home/home.php

Milano’ya yaklaşık 1.5 saat uzaklıkta olup 180 tane butik bulunmakta. İndirimler yüzde 30 ila 70 arasında değişiyor. Serravalle'deki başlıca markalar; Benetton, Cerruti, Diesel, Dolce&Gabbana, Etro, Hugo Boss, Lacoste, Timberland, Camper, Trussardi, Versace, Calvin Klein, Prada, Roberto Cavalli, Lindt.

Agustos ayında Milano'ya gittiğimde bu designer outlete uğradım. Kalacağınız otele sorduğunuzda size hangi shuttle ile buraya gidebileceğinizi soylerler, ben o şekilde shuttle ile gittim. Günde 2 sefer kaldırıyorlar, biri sabahtan kalkıyor, ogleden sonra oradan dönüş yapıyor. Diğeri ise öğlene doğru kalkıp akşam geri dönüyor. Fiyatı gidiş-dönüş 20 Euro idi. Kesinlikle çok rahat bir şekilde gidip dönüyorsunuz, tavsiye ederim shuttle i kullanmanızı.

Ben Camper'dan bir ayakkabı aldım, fiyatı 35 Euro idi, buradan almış olsaydım indirimde 100 Euro civarına gelirdi herhalde. Calvin Klein'dan bir çanta aldım, onun fiyatı da 80 Euro idi.
Bu arada outlette beni en çok şaşırtan Lindt mağazası olması idi, kesinlikle uğrayın derim. İstediğiniz çikulataları istediğiniz kadar açık olarak alabiliyorsunuz ve fiyatları çok uyguna geliyor. Eşime Cerruti'den bir gömlek aldım, onun fiyatı burası ile karşılaştırıldığında %70 daha düşüktü. Açık hava oluşu çok güzel, ferah ferah geziliyor.

Fox Town


http://www.foxtown.ch


Milano’ya 50 km uzaklıkta bulunan outlet merkezinde 130 mağaza bulunuyor. Lüks, spor, ayakkabı, çanta, deri, gözlük, kadın ve erkek giyim, saat, aksesuar, kozmetik alanında lider birçok markanın fabrika mağazasını burada bulmak mümkün. Armani, Hugo Boss, Just Cavalli, Gucci, Prada, Missoni, Salvatore Ferragamo, Versace, Valentino, Burberry, Tod's bu markalardan birkaçı.
Aslına bakarsanız burası İsviçre sınırları içinde ama Milano'dan gitmeniz çok kolay. Serravalle gibi Fox Town'a da shuttle ile gitmeniz mümkün. Burası kapalı alışveriş merkezi şeklinde.

Benim buraya uğrama fırsatım olmadı. Serravalle'de daha çok mağaza var, ama Serravalle'de olmayan Burberry ve Tod's için gitmek istiyordum ama kısmet olmadı. İnşallah bir dahaki sefere. Buraya gidenler var ise lütfen deneyimlerinizi paylaşmanızı bekliyorum.


ROMA

Castel Romano Designer Outlet




http://www.mcarthurglen.it/castelromano/home/home.php

Roma’ya 25 kilometre mesafede bulunan outlet içinde 100’den fazla mağazayı barındırıyor. Dolce&Gabbana, Ferre, CK Jeans, Guess, Diesel, Adidas, Nike, Benetton, Puma, Douglas ve Pupa gibi markalar mevcut.


MADRID


Las Rozas Outlet Village


http://www.lasrozasvillage.com/en_GB/cat/women

Madrid’e yarım saatlik mesafede bulunan kasabada yüzde 60’ın üzerinde indirim yapılıyor. 100’den fazla markanın bulunduğu Las Rozas’ta Barbour, Lacoste, Bally, Tommy Hilfiger, D&G, Calvin Klein bulabileceğiniz markalardan...

BARSELONA

La Roca Outlet Village


http://www.larocavillage.com/en_GB/cat/women

Barselona’da yer alan kasabada başta Mango, Zara ve Bershka olmak üzere Hugo Boss, Swaroski, La Perla gibi 100’ün üzerinde prestijli marka yer alıyor. Kasaba Barselona’ya 45 km uzaklıkta ve indirimler %60’a varıyor. Keşke Barcelona seyahatimde buraya uğrasaymışım. Bir dahaki sefere artık.

BICESTER/İNGİLTERE

Bicester Outlet Village



http://www.bicestervillage.com/en_GB/

İngiltere’nin ünlü markası Burberry’nin doğduğu şehir Bicester’de yer alan merkezde 120 mağaza bulunuyor ve indirimler yüzde 60’a ulaşıyor. Burberry, La Perla, Vivienne Westwood, Hugo Boss, Bally, Versace, Anne Fontaine, D&G ve DKNY bu markalardan sadece birkaçı.


PARİS



http://www.lavalleevillage.com/en_GB/cat/women


Paris’e yakın bu kasabada Celine, Ermenegildo Zegna, Lancel, Puma, Tommy Hilfiger, Ralp Lauren, Tod’s gibi 90 ünlü markanın butiği bulunuyor. İndirimler yüzde 60 civarında.

FRANKFURT

Wertheim Outlet Village

 http://www.wertheimvillage.com/en_GB/cat/women

Almanya Frankurt’a 1 saat uzaklıktaki kasabada Longchamp, Furla, Lacoste, Calvin Klein, Park Avenue, Gant, Mexx, Versace gibi 100 marka yer alıyor. 

 MÜNİH

Ingolstadt Village 


http://www.ingolstadtvillage.com/en_GB/cat/women


Münih yakınlarında Ingolstadt'ta yeralan bu outlet kasabasında 100 kadar lüks butik bulunuyor. İndirimler %60 civarında. Başlıca markalar ise; Coccinelle, Stefanel, Calvin Klein, Tommy Hilfiger.

DUBLIN 

Kildare Village  

http://www.kildarevillage.com/en_GB/cat/women

Şehrin içinde yeralan bu outlet kasabasında 55 lüks markanın mağazası bulunuyor. İndirim %60 civarında olup başlıca markalar şu şekilde; Wolford, Reiss, Calvin Klein, Coast, Bally, Jaeger...

BRÜKSEL
 
Maasmechelen Village 


http://www.maasmechelenvillage.com/en_GB/cat/women


Belçik'daki bu outletteki indirimler %30 ila %60 arasında değişmekte olup 95 adet lüks markadan oluşuyor. Bu markalardan başlıcaları; Furla, Versace, Hugo Boss, Strenesse...
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder