25 Eylül 2012 Salı

Selda Okutan Tasarımı Yüzüğüm


Selda Okutan'ı yaklaşık 6 ay önce keşfetmiştim ve ilgiyle takip ediyordum. Aşağıdaki yüzüğüne ise resmen ilk görüşte aşık olmuştum. Bugün kendisine %30 indirim ile kavuştum nihayet :) Çok fonksiyonel bir yüzük ve çok rahat, bayılarak takıyorum. Siz nasıl buldunuz?

I came across the accessories, which are designed by Selda Okutan approx. 6 months ago and was following her design works very closely. I fell in love with the below ring at first sight. Today, it has been mine with %30 discount at last :) It's very functional and comfortable.



Bilmeyenler için Selda Okutan'ın atölye ve galerisi Karaköy Karabatak Cafe'nin hemen 1-2 bina yanında. 1. yılı kutlama amaçlı %30 indirim uyguluyorlar, indirim 30 Eylul'e kadar devam ediyor, bana kalırsa kaçırmayın bu fırsatı derim.

The studio and gallery of Selda Okutan is near Karabatak Cafe in Karaköy. There will be %30 discount until 30 Sept 2012 and do not miss it.




Selda Okutan'ı tanımak isteyenler için;
For the ones who would like to know about Selda Okutan;

"2005 Mersin Üniversitesi Takı Teknolojisi ve Tasarımı Yüksekokulundan mezun oldu. Çeşitli firmalara tasarım desteği verdikten sonra 2008 yılında özel tasarım ürünleri yapmaya karar verdi. Kendi tarzı olan figüratif formları mücevhere uyguladı ve iki boyutun sığlığından kurtularak üç boyutun özgürlüğünü tasarımlarına yansıttı. Türk toplumunun tabusu olan çıplak insan figürlerini, 8.5mm’lik boyutlara kadar tüm detaylarıyla küçülterek mücevherle bütünleştirdi. Seramik üzerine figüratif denemeler yapmakta ve halen Harem koleksiyonu üzerinde çalışmaktadır.

After 5 year of study in Jewelry Technologies and Designs, She graduated from Mersin University in 2005. She worked for a few companies in jewelry field until May 2008. She decided to spend her time for special design and custom made jewelry. She applied human figures to jewelry with her unique style. She went out of the box of two dimensions and managed to use freedom of 3D. Despite of taboo in naked figures in Turkish society, she used them bravely with size of 8.5mm tall in her designs. These tiny figures have all the details with perfect proportion and harmony. She is currently working on ceramic figures and collection of Harem."

Selda Okutan'ın tasarımlarından bazıları;
Some examples from her designs;



















5 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Teşekkürler, ben de bayıla bayıla takıyorum:)

      Sil
  2. Yeni yıla özel blogumda hediye veriyorum.Gelirsen sevinirim.http://www.catchtheitgirl.com/2013/01/hediye-cekilisi-icin-hemen-bloga.html

    YanıtlaSil