27 Nisan 2012 Cuma

Karaköy Karabatak'ta Kahve Keyfi

Karaköy Karabatak'a gitmeyenleriniz var ise sokak arası bu şirin kafeyi kaçırmayın derim. Viyana kahvesi içmek isterseniz, değişik bir yer deneyelim isterseniz uğrayın.

If you would like to drink Vienna Coffee, a suggestion for you. I recommend you this cute cafe, Karabatak in Karaköy.






25 Nisan 2012 Çarşamba

360 da Ne Giydim

Geçenlerde Cuma gecesi plansız bir şekilde 360'a gittik, hava da şansımıza güzeldi, çok keyifli bir gece geçirdik. Zara eteğim ve tişörtümün üstüne Mango deri ceketimi giydim. Nasıl olmuş?

We went to 360 two weeks ago without any plan, thanks to the weather, we had enjoyed our night. I wore my Zara skirt and shirt and Mango leather jacket.





İnşallah günün birinde böyle bir Vespa'm olur :)

I wish I had a Vespa like this.

Karaköy Ops Cafe'de Kahvaltı Keyfi

Karaköy'deki mekanları deneme vakti geldi de geçti bile. Haftasonu yeni açılan Ops Cafe'de kahvaltı keyfi yaptım. Mekan çok şirin, sunumlar ise çok hoş. Çoğu ürün ahşap ile servis ediliyor, tam benim sevdiğim gibi. Fiyatlar, kahvaltı tabakları 15-20 TL, yumurta, omlet ve menemen çeşitleri 8-10 TL, sandviçler ve tostlar 5-10 TL arasında değişiyor.

I had a breakfast at Ops Cafe in Karaköy at weekend. The concept of the cafe is very cute and the presentation is beautiful. The prices are not expensive.









12 Nisan 2012 Perşembe

Viyana'da Ne Yemeli, Nerde Yemeli?



Hayatımda yediğim en güzel sezar salata (Michele, mariahilfer strasse)
The best caesar salad I have ever eaten (Michele, mariahilfer strasse)






Bilindiği gibi Viyana snitzeli ile meşhur ve de hem en turistik hem de en lezzetli snitzeli yiyebileceğiniz mekan Figlmüller. Patates salatasını da unutmamak lazım, Türk damak tadına çok uygun.
As you know, Vienna is famous with its schnitzel. Figlmüller is the best place to eat. The potato salad should not be forgetten, it is very delicious.



Viyana'nın tatlıları meşhurdur. Sacher torte bunların en bilindiği ve bence Hotel Cafe Sacher'de tadılmalı.

Vienna is very well known with its desserts. Sacher torte is the most famous one and it should be tasted at Hotel Cafe Sacher.

Cafe Demel'de ise elmalı turta çok leziz, mutlaka denemelisiniz.

You should eat apple pie at Cafe Demel.

11 Nisan 2012 Çarşamba

Viyana'da Alışveriş / Shopping in Vienna

Neubaugasse, Viyana'nın Galatası gibi. Birçok butik ve ilginç mağaza mevcut bu bölgede. Görülmeye değer sokakları ise Burggasse, Lindengasse, Kirchengasse ve Neubaugasse. Genel anlamda Viyana'da vitrinler çok enteresan, tam olarak mağazada neler satıldığını anlamayacağınız şekilde dizayn edilmiş olabiliyorlar.

Neubaugasse is the area like Galata in Istanbul and there are lots of boutiques and stores that sell interesting goods. The streets that are worth to see are Burggasse, Lindengasse, Kirchengasse and Neubaugasse. The windows of the stores are so odd that you cannot understand what is sold in those stores.

Sax&Co Neubaugasse 34 numarada yeralıyor ve ilginç kağıt ürünleri satılıyor, içeri girer girmez Alice Harikalar Diyarında tarzı bir mekanda gibi hissediyorsunuz kendinizi.

Sax&Co (Neubaugasse 34) is very cute store, which sell very interesting stationary goods. You can feel yourself in Alice in Wonderland.




Kağıt ürünleri Viyana'da pahalı ama acayip tatlı şeyler satılıyor, kırtasiye ürünlerine ilgi duyanlar için super mağazalar mevcut.

Paper goods are expensive in Vienna, however there are many cute and interesting things sold in stores.




Çeşit çeşit peçete ve kağıt poşetleri almamak için kendimi zor tuttum.



Çeşit çeşit şapka için Collins Hute (Opernpassage)
Collins Hute (Opernpassage) for several hats




Müzik severler için özellikle davulcular bu mağazayı gezmeli. Drum House Kirchengasse 33.

The ones who like music and interested in drums should visit Drum House at Kirchengasse 33.


Le Shop Kirchengasse 40



Kumaştan yapılma takılar için, Schmucladen Kirchengasse 40/1 
For jewelery with cotton, Schmucladen Kirchengasse 40/1



Birçok tasarımcının tasarımlarının satıldığı butik için At First Sight (Kirchengasse 24/5)
For designer clothes, At First Sight (Kirchengasse 24/5)

10 Nisan 2012 Salı

Mimozalardan Esinlendim

Bahar geldi, çiçeklerden ilham almamak elde değil. Mimozalar açtı, o kadar güzeller ki, ben de artık sarı eteğimi giymek vaktidir diye düşündüm. Kasım'da Newyork'tan almıştım ama şifon olması sebebiyle hiç giyememiştim, artık vaktidir, yaşasın bahar :)

Spring has come and flowers are beautiful nowadays. I inspired from mimosa and wore my yellow maxi skirt, which was bought in NYC in November 2011. As this is chiffon, I couldn't wear it. It was the time to wear it. Yuppi spring :))



Forever new skirt, Batik flat, LCW jean jacket, LV bag


Eve dönerken hemen mimoza aldım