17 Ekim 2010 Pazar

Furla Fiyat Analiz Raporu

Salı günü sizlerle bu raporu çok yakında paylaşacağımı belirtmiştim. İşte o gün bugün :))



Furla'nın internet sitesinde zaten birçok ülkenin fiyatlarını görebilirsiniz, ancak Türkiye'deki fiyatlar yeralmıyor. Ben Kanyon'daki mağazasına uğruyorum genellikle. Sizlerle benim favorim olan 1 çantanın ve 1 clutch ın birçok ülkedeki fiyatlarını paylaşacağım. Bu fiyat analizi sonucu hangi ülkedeki Furla'dan alışveriş yapmamız gerektiğine karar vereceğiz.

Ekim'in ilk haftası Roma'daydım ve kısa bir süre önce açılan Furla'nın en büyük mağazasına uğrama şansı buldum. Roma'ya gidenler bilir Via Condotti'yi. En ünlü ve lüks markaların bulunduğu sokak, ispanyol mervidenlerinin tam kaşısı.



Furla'da bu sokakta kısa bir süre önce en büyük mağazası ile yerini aldı.








İşte fiyatlarını karşılaştıracağım favori çanta (model ismi GUGGENHEIM) ve clutch (model ismi SOMERSET) modelim;









Yukarıdakiler Guggenheim modeli idi. Rek seçenekleri; gri, bordo, siyah.

Yukarıdakiler ise benim favori clutch modelim. Bu clutch in siyah ve kahverengi olarak tek renklisi de yukaridaki ve turuncu-kahve olarak ikili renkli olani da mevcut. Fakat her mağazada tüm renkleri bulmak mümkün değil bilginize.

Ülke bazında fiyatların en yüsek olanından düşük olanına doğru bu 2 modelin fiyatları şu şekilde;


MODELLER ve FİYATLARI
ÜLKELERGUGGENHEIMSOMERSET
DANİMARKA, FİNLANDİYA, TÜRKİYE€ 535.00  € 300.00 
KIBRIS, YUNANİSTAN, ABD€ 525.00 € 290.00 
INGİLTERE€ 500.00 € 280.00 
AVUSTURYA, BELÇİKA, BULGARİSTAN, ÇEK CUMHURİYETİ, FRANSA, ALMANYA, MACARİSTAN, IRLANDA, LİTVANYA, LETONYA, LUKSEMBURG, MALTA, HOLLANDA, POLONYA, ROMANYA, SLOVAKYA, ISVEÇ€ 490.00 € 275.00 
ESTONYA, PORTEKİZ, SLOVENYA€ 460.00 € 255.00 
ISPANYA€ 420.00 € 235.00 
ITALYA€ 395.00 € 220.00 


Buradan çıkarılacak sonuç Furla yerinden yani İtalya'dan alınır.
Italya'daki Furla adreslerini Furla'nin internet sitesinden bulabilirsiniz:

Ben Roma'daki Furla mağazalarını gezerken havaalanında da 2 tane Furla mağazası olduğunu öğrendim ve Via Condotti'deki mağazasından almış olduğum cüzdanı orada acaba daha ucuza bulabilir miydim diye içime kurt düştü. Havaalanındaki mağazaları C ve G terminalinde yeralıyor. Benim uçuşum ise H terminalindendi ve büyük hayal kırıklığına uğradım. Ama pasaport kontrolünden geçmiş olmama rağmen tekrar C terminaline gitmek üzere bir kez daha pasaport kontrolünden geçerek bu sorunu aştım :))
Burberry fiyatları Roma'daki mağaza fiyatlarına göre havalanındaki mağazasında %15-%20 civarı daha düşüktü ve iyice heyecanlanmıştım. Ama C terminalindeki Furla mağazasındaki fiyatları gördüğümde boşuna endişelenmiş olduğumu anladım, çünkü fiyatlar düşük olmasının aksine bazı modellerde %10-%15 arası daha yüksekti.

Bu arada Roma'daki Furla mağazalarında clutch deyince kimse bir şey anlamıyor, orada clutch a Pochette deniyor, poşet olarak okunuyor.

Bunlar da Furla'nın gözde sezon modelleri



Umarım bu yazımdan tüm Furla severler yararlanır.

4 yorum:

  1. Merhabalr; Furlayı ben de çok severim her zaman asil bir markadır eskiden daha çok annem yaşıtlarına hitap etse de 3-4senedir ben de kendime göre çok hoş modeller bulabiliyorum ama türkiyede kazıklanıyormuşuz da hberimiz yokmuş. az buz değil italya fiyatı ile 140 euro fark var arada! Yurtdışından almakta fayda var, tax free de cabası..;) sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. aman allahım gerçek bir modasever! nice to meet youu:))

    YanıtlaSil
  3. Yorumlarınız için çok teşekkürler. Bu şekilde ülkemizde yüksek fiyatlar ödediğimiz markalar hakkında bilgilenelim, böylelikle aynı fiyata daha çok alışveriş yapabilelim:))

    YanıtlaSil
  4. bende bu postu şimdi okudum ve okuduğum iyi oldu cunku furla çanta almak istiyorum. nedense sanki ülkemiz cok zengin ve refah içinde bir ülke gibi hersey burada en pahalı fiyata satılıyor. ne sinir bozucu bir durumdur bu yahu . havaalanlarından da alınabilir tax free olarak.

    YanıtlaSil