26 Aralık 2010 Pazar

Gaziantep'te yeme-içme / Eating and drinking in Gaziantep

Günübirlik Gaziantep gezisi planimizi sonunda gerçekleştirdik, amaç sadece yemek, şöyle bir dolaşmak ve dönmekti. Super afiyetli bir gezi oldu. Siz de fotoğrafları görünce bu afiyetli geziye katılmış kadar olacaksınız.

We had planned a gastronomy tour in Gaziantep for a day and finally realized this plan. Everything was so delicious. When you saw the fotos, you will think that you joined this tour with me.


Önder Pastanesinde katmer ile kahvaltı 
Katmer for the breakfast at Önder Patisserie


Gaziantepliler kahvaltıda süt ile birlikte katmer yiyorlar, biz de Gaziantepli edasıyla yemeğimize bu şekilde bir giriş yaptık uçaktan iner inmez. Katmerin hamuru o kadar inceki yapılışını da sizin için fotoğrafladım.

People in Gaziantep eat katmer at breakfast with milk. We wanted to eat like a person from Gaziantep. Dough of the katmer is so thin that I took the fotos of making katmer for you.










Öğle yemeği ve kebap için adresimiz İmam Çağdaş. Neler mi yedik, buyrun fotoğraflar aşağıda.

Our address for the lunch and kebap is İmam Çağdaş. Here are the fotos of the plates;


 terbiyeli piyaz
 turp ve maydanoz
 söğürme
 kübban
ayran kaşık ile içiliyor

 ali nazik
 karışık kebap (patlıcanlı kebap, simit kebabı, şiş ve siveydiz)
lahmacun
karışık baklava
Turkish coffee after the lunch

Akşam yemeğinde yöresel tatları denemek için adresimiz Antepevi Yöresel Ev Yemekleri. Yemeklerin fotografları sizlerle:)

Our address for the dinner to try the local tastes is Antepevi Yöresel Ev Yemekleri. Here are the fotos of the plates;


 gevurdağı salatası ve içli köfte
Patlıcan dolması

 saç kavurma
ali nazik
zahter

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder