12 Haziran 2011 Pazar

Kazdağları Gezi Notlarım / Ida Mountains Guide

Biz Yeşilyurt Köyü'nde konakladık ama civardaki köyleri de itinayla gezdik. İlk olarak Yeşilyurt köyünün tam kaşına denk düşen Küçük Çetmi Köyü ile başladık. Civar köylerin konumlarını aşağıdaki plandan takip edebilirsiniz.

We stayed at Yeşilyurt Village but we walked around the neighbourhood. Firstly, we started our journey with Small Çetmi Village, which is located in view of Yeşilyurt Village. You can follow the locations of neighbourhood via the below plan.


Ben köy gezmekten büyük haz alıyorum, bu sebeple Kazdağlarını gezerken inanılmaz keyif aldım. Diğer köylere geçmeden önce Küçük Çetmi Köyünden fotoğraflar ile sizi başbaşa bırakıyorum.

I like walking around villages, so I enjoyed this holiday so much. Before the other villages, I let you alone with the photos of Small Çetmi Village.

view of Yeşilyurt Village from Small Çetmi Village







sea view during driving down the village


Adatepe Köyü'ne gelip Adatepe Zeytinyağı Müzesine girmeden dönmeyin. Zeytinyağı üretiminin ne şekilde yapıldığı anlatılıyor bu müzede, müzenin yanında mağazada var, dileyenler zeytinyağı, zeytinyağından üretilen sabun ve zeytin alabilirsiniz.

Do not return without visiting to Adatepe Olive Oil Museum, at where you can learn how olive oil to be produced. There is a store near the Museum, where you can buy olive, olive oil and soap.






Buradan Adatepe Köyü'ne doğru ilerliyoruz, birbirine çok yakınlar. Köyler hep dağ eteklerine konumlanmış durumda, bu sebeple yukarı çıkarken ve aşağıya inerken mutlaka deniz manzarasının keyfine varmanızı tavsiye ederim. Şimdi sıra geldi sizleri Adatepe Köyünden manzaralarla yalnız bırakmaya.

Our destination is Adatepe Village after Small Çetmi Village. These villages are located on the foot of Ida Mountains, so I recommend you enjoy the sea view during climbing up and driving down. Here is the photos of Adatepe Village.










Adatepe Köyünü gezdikten sonra Adatepe Köyü girişindeki Zeus Altarı giriş kapısına ulaşıyoruz ve başlıyoruz yaklaşık 10 dk lık yürüyüşümüze. Sıcaklıklığın etkisi ile biraz yorucu geliyor, fakat Zeus Altar'ına ulaştığınızdaki manzara karşısında bu yorgunluğa kesinlikle değiyor.

After Adatepe Village, we climbed up to Zeus Altar. To reach Zeus Altar, you need to walk approx 10 minutes. After you reach Zeus Altar, you face fabulous view.





Zeus Altarındaki muhteşem manzara karşısındaki hayranlığımızla Romalılardan kalma taş köprüyü görmek için Mıhlıçayına doğru yola çıkıyoruz. Adatepe Köyünden Altınoluk'a doğru ilerlerken Mıhlı Şelalesi sapağını gördüğünüzde yolun sağından yukarı doğru çıkıyorsunuz. Araba yolu aşağıdaki su birikintisinde bitiyor ve buradan yürüyerek yola devam ediyorsunuz.

We were fascinated by the view from Zeus Altar and we hit the road to see the stone bridge from Roman Age on Mıhlı River. When you drive from Adatepe to Altınoluk, you face the turn of Mıhlı Waterfall. The car road finishes when you reach the below area and you start to walk approx 15 minutes to reach the stone bridge.


Mıhlı Çayı kenarından keyifli bir yol sizleri bekliyor.


Edremit yolu üzerinde Hasan Boğuldu'ya uğramamak olmazdı. Buyrun Hasan Boğuldu fotoğrafları

Hasan Boğuldu was on the road to Edremit. Here is the photos of Hasan Boğuldu. 








2 yorum:

  1. bence sadece görmek için hasan boğuldu'ya gitmeye gerek yok. piknik vs. yapılacak ise düşünülebilir.

    YanıtlaSil
  2. Evet katılıyorum, buraya koyduğum fotoğrafların ötesinde bir sey bulunmuyor. Ve de yazmayi unutmuşum araba ile giriş ücreti 15 TL ama bana kalırsa giriş ücreti alınaak bir yer değil.

    YanıtlaSil