2 Kasım 2010 Salı

Baylan'da Macaron Keyfi

Haftasonu etkinliklerinden bahsetmişken, Baylan'daki macaron keyfimden bahsetmeden edemeyeceğim.



Benim favorim çikolatalı olan ardından fıstıklı ve kahveli olan. Macaronun bu kadar pahalı olması hiç hoşuma gitmiyor ama :(( Kilosu 100 TL.

Macaronla hiç tanışmamış olanlar var ise minik bir tanıtım... Dövülmüş badem, şeker ve yumurta akı ile hazırlanan, genellikle kahve, çikolata, çilek, fındık, antep fıstığı, vanilya vb ile koku verilen hamurdan yapılan, dışı gevrek içi yumuşak, küçük yuvarlak pasta. İlk tarifin Rönesans dönemi Venedik’inden geldiği, 1800′lerde Fransızlar tarafından günümüzdeki şekliyle yapıldığı söyleniyor.

En iyi macaronu nerede yiyebiliriz?

Beyaz Fırın
Divan Pastanesi
Baylan Pastanesi
Torte Bakery
Levon Patisserie

1 yorum:

  1. yapma sen ama böyle şeyler modadan şaşma, rengarenk macaronlar ile aklımızı alma:)

    YanıtlaSil