13 Şubat 2012 Pazartesi

Basit Bir Ev Kazası



Tek kişilik oyunları her zaman takdir ederim ve performans konusunda çok heyecanlanırım. Geçen hafta bu oyuna gittim, Günay Karacaoğlu'nu tebrik ediyorum, super bir performanstı. Oyunun konusu zaten çok ilgi çekici, kesinlikle gitmenizi tavsiye ederim.

I wonder and appreciate the performance of the plays with one player. I went to this play and Günay Karacaoğlu's performance was very high and the topic of the play is very interesting. I recommend this play.

 
Konu: Eğer kocanız 15 yıldır kapıdan hep aynı şekilde giriyor, hep aynı yere çantasını bırakıp klozetin kapağını 15 yıldır açık bırakıp fermuarını koridorda çekiyorsa, hele birde evliliğinizi "Eh! Artık zamanıdır..." diyerek yapmışsanız emin olun siz de ziyan ve zebil ( ! ) olmuş kadınlar kulubüne üyesiniz.
Aslında Songül, hepimiz kadar cesur aynı zamanda hepimiz kadar ürkek. O en az bizim kadar gerçekçiyken, Merzifon saat kulesinin dibinde romantik bir buluşma hayal edecek kadar da ayakları yerden kesik.
Doğal olarak aşksız bir hayatı yaşanmış saymayan Songül, savrulduğu Brezilya dizilerinden, bizi yazmaya çalıştığı romanın kıyılarında dolaştırıp, kara mizah bir kahkaha tufanına götürüyor. Onun kendini aşma serüveni aslında yaşadığımız toplumun kendini aşma serüveninden de çok farklı değil.
Bu nedenle Songül hayatına bizim için komik bir pencere açarken, aşk romanında "Genç ve güzel kadın kırılan gururunu ve onurunu bir kenara bırakıp İspanya'dan Merzifon'a uzanan çileli dans hayatını düşündü."
Hayal ettiklerini hatırladı ve kendi kendine dedi ki. "Artık ben iyi ve muhteşem sevgililer hayal etmeyeceğim. Çünkü bu hayaller sonra hayalete dönüşüyor" demeyi de ihmal etmiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder