23 Şubat 2012 Perşembe

Ca’d’Oro Cafe Restaurant- Salt Galata



Ca’d’Oro, Istanbul Doors grubuna ait bir cafe restaurant. Bence Bankalar caddesinde gizlenmiş çok hoş bir mekan. İstanbul'un en yeni, güncel sanat merkezi Salt Galata ile aynı mekanda yeralıyor. Istanbul'da artık tüm güzel müzelerin, sanat merkezlerinin içinde kendileri kadar ünlü restoranlar var. Birkaç örnek; Müzedechanga Sabancı Müzesi'nde - Şef Murat Bozok'un Bistro'su Salt Beyoğlu'nda , IKSV Binası'nın en üst katındaki X Restaurant. Ca’d’Oro ismini Venedik'in en güzel saraylarından biri olan Ca'd'Oro'dan almış, ismine yakışır şekilde eski Osmanlı Bankası'nın muhteşem binasında yeralıyor.
Binanın kapısında kesinlikle içeride bir restaurant olabileceğini düşünemiyorsunuz ve içeri girdiğinizde hoş bir süpriz siz bekliyor oluyor. Giriş katında kitaplarla çevrili bir cafesi var, buradan manzarayı algılayamıyorsunuz, yukarı kata çıktığınızda restaurant, bar ve teras kısmı sizi karşılıyor. Buradaki manzara çok hoş.

Ca’d’Oro, is a cafe restaurant under Istanbul Doors group. It is a hidden place on Bankalar Street at Galata. It is located near Salt Galata which is a modern art center. There are now lots of known restaurants near the museums, art centers in Istanbul. For example; Müzedechanga at Sabancı Museum - Bistro at Salt Beyoğlu, X Restaurant at top of IKSV Building. The name of Ca’d’Oro comes from the magnificent palace in Venice and is located in the building of Osmanlı Bank. There is the cafe on the ground floor, restaurant and terace in the second floor. The view from the restaurant and terace on the second floor is beautiful. 


As being full, we only drink something. I drank linden, which was served in a pot. It's very natural and delicious. We definitely will go to Ca’d’Oro to eat something soon. The ones who wonder the prices of plates, here are some examples; grilled salmon 25 TL, pizzas 15-21 TL, grilled shrimp 41 TL, fish&chips 19 TL, sea bass in salt 30 TL, grilled steak 49 TL. 










Biz tok olduğumuz için sadece bir şeyler içiyoruz, ben ıhlamur içtim demlikte gelmesi çok hoşuma gitti, bildiğiniz doğal ıhlamur, tavsiye ederim. Ama yakında kesinlikle yemeğe gideceğim. Fiyatları merak edenlere birkaç örnek; ızgara somon 25 TL, Pizzalar 15-21 TL, ızgara karides 41 TL, fish&chips 19 TL, tuzda levrek 30 TL, ızgara bonfile 49 TL. 

2 yorum:

  1. Cok guzel bir yere benziyor, kesin gidip gormek lazim
    http://maffionista.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  2. anlattığın kadarıyla tatmin edici.hoş mekan.
    İstanbul manzarası eşliğinde güzel sohbet.doğal ıhlamur çok tükettiğim bir içecek ve gerçek olmadığı zaman içemiyorum :)

    fiyatlarda uygun.daha ne olsun :)
    teşekkürler
    mutlu kal :)

    YanıtlaSil